Behandelprogramma: Uit je Burnout

Een paard met ruiter galoppeert snel voorbij. Het lijkt alsof ze op weg zijn naar een belangrijke bestemming. Iemand langs de weg roept: "Waar ga je heen?" De ruiter antwoordt: "Dat moet je aan het paard vragen".
(Thich Nhat Hahn: Het hart van Boeddha's leer)

Burnout is een werkgerelateerde psychische en lichamelijke uitputting. Het is een verstoord evenwicht tussen de eisen die het werk stelt en de persoonlijke behoeften.

Burnout is een harde waarschuwing dat je moet veranderen en dat je nooit meer de oude zult worden, want dat oude moest je nu juist gaan veranderen.

Het belangrijkste kenmerk van burnout is het verlies van de regie over het eigen (werkende) leven. Terugkrijgen van de regie is de belangrijkste focus van de behandeling van burnout.

Hiervoor heeft Alvital een speciaal programma opgezet. Je doorloopt dit programma gemiddeld binnen 3 tot 6 maanden om dan op een gezonde manier weer aan het werk te kunnen. Daar zijn 7 tot 14 behandelingen voor nodig. Het programma wordt op maat samengesteld voor elke cliënt. In combinatie met depressiviteit of een andere ziekte kan een langer traject van 9 tot 18 maanden benodigd zijn.

Het kan ook korter zoals bij het overzicht van ervaringen staat in het voorbeeld van een topatleet, die in 6 weken tijd een intensieve begeleiding met 12 behandelingen kreeg en weer topprestaties leverde.

Heb je klachten van burnout, maak dan een afspraak of vraag gerust om meer uitleg.

Bel 0294 - 741 033 of mail naar info@alvital.nl.


Behandelprogramma's