Home » Reuma

Reuma

Wat is Reuma?

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 verschillende aandoeningen van je ‘bewegingsapparaat’ zoals gewrichten, spieren, pezen en botten, die niet door een ongeval zijn veroorzaakt. Bij sommige reumatische aandoeningen zijn ook de organen betrokken.

Iedereen kan reuma krijgen, op elke leeftijd. Er zijn ook kinderen met een vorm van reuma. Eén op de negen mensen in Nederland heeft een vorm van reuma en elke dag komen er 700 mensen bij.

Ruim 2 miljoen mensen leven dagelijks met pijn, stijfheid en vermoeidheid als gevolg van een reumatische aandoening. De meeste vormen van reuma zijn in hun symptomen te behandelen met medicijnen (met bijwerkingen), maar (nog) niet te genezen. (bron: Reuma Nederland)

Binnen de verzameling Reumatische aandoeningen vallen ook Fibromyalgie (spierreuma of weke delen reuma), Reumatoïde Artritis (gewrichtsontstekingen), Artrose (aantasting van gewrichten en kraakbeen), Osteoporose (botontkalking en verzwakking door afname van botweefsel), ziekte van Bechterew (verkromming van de wervelkolom),  Jicht (ontstekingsziekte die wordt veroorzaakt door een te hoge urinezuurspiegel in je lichaam), Hielspoor (stekende pijn recht onder het hielbot aan de hielpeesplaat, een door verkalking ontstane, benige uitwas (spina calcaneï) ).

Genezing is (deels) wel mogelijk

Bij Alvital is ervaring met het vinden van oorzaken en het succesvol behandelen. Voor genezing zijn we sterk afhankelijk van de mate van schade in je lichaam die reeds is aangericht. Onherstelbare schade kan niet worden genezen. Wel kunnen we de ziekte stopzetten of vertragen. Pijnklachten kunnen dan verminderen en  lichaamsdelen kunnen dan herstellen, voor zover dat mogelijk is. Je bewegingsapparaat kan dan weer beter gaan functioneren.

Bij Reumatische klachten kijk ik breed naar oorzaken, holistisch dus. Psychosomatische factoren spelen een rol. Ik kijk niet naar 100 verschillende types van reuma. Ik onderzoek de klachten en zoek naar diepe oorzaken in beenmerg, botten, gewrichten, gewrichtskapsels, spieren, pezen en bindweefsel. Er zijn veel verschillende micro-organismen of ziektekiemen die in alle genoemde delen kunnen voorkomen. Virussen, bacteriën, spirocheten, schimmels, etc. Deze zijn succesvol te behandelen met Bioresonantie- en Frequentiedraad therapie.

Ziekte van Lyme is altijd een eerste verdachte en daarnaast vele andere organismen.

Psychosomatische factoren, zoals onverwerkte trauma’s en emoties, waarvan de pijn in je botten of spieren is gaan zitten,  kunnen met Psychodynamica en Quantum Touch healing worden behandeld.

Bij het ouder worden denken veel mensen met deze klachten: “Ach, het hoort erbij en er is toch niets aan te doen”. Dat kan dus wel.

Al deze oorzaken zijn hier goed te behandelen. Er is dus (deels) genezing mogelijk.

Loop je hier al lang mee rond en wil je die chronische pijn verminderen?
Wil je gezonder oud worden met minder pijn, slijtage en ontstekingen?

Je bent welkom.