Home » Hallux Valgus of Bunion

Hallux Valgus of Bunion

Wat is een Hallux?

Deze veel voorkomende aandoening vertoont een knobbel aan de zijkant van de voet bij het begin van de grote teen. De grote teen zelf staat naar buiten gedraaid. Deze knobbel gaat vaak gepaard met een bursitis met zwelling en stekende pijn. Het kan aan één of beide voeten voorkomen. Deze aandoening kan bij vrouwen worden verergerd door het dragen van schoenen met te hoge hakken. Het komt in bepaalde families meer voor. Dit wordt gezien als een aangeboren aanleg.

 

Wat is de oorzaak?

In de praktijk van energetische geneeskunde is duidelijk waargenomen dat de meeste gevallen van Hallux valgus ontstaan door de aanwezigheid van een specifieke schimmel. Deze behoort tot de fusarium familie: Fusarium oxysporum.

Deze schimmelsoort kan gelijktijdig voorkomen in ovaria, baarmoedermond, milt, pancreas, lymfe, huid en het centrale zenuwstelsel. In de pancreas kan deze ziektekiem aanleiding geven tot hypoglykemie en in het centrale zenuwstelsel neurologische verschijnselen.

Wanneer deze schimmel in de ovaria aanwezig is, kan deze natuurlijk aan de eicel meegegeven worden. Dus meerdere leden van een familie kunnen deze klacht hebben.

Wat is mogelijk qua herstel?

Naast de bestaande corrigerende operaties, dient ook de ziekteverwekker behandeld te worden om herhaling van de klacht te voorkomen. Hiervoor wordt de energetische therapie gebruikt. Deze maakt de fusarium schimmelsoort onschadelijk. Het ziekteproces wordt dan stopgezet. De bunion verdwijnt meestal niet en moet operatief worden verwijderd. Met deze aanpak is de kans op teruggroei van de bunion minimaal.
Na herstel is de misvorming van de voet grotendeels weg. Je kunt weer normale schoenen dragen. Het lopen gaat weer beter.

Psychodynamica:

Na operatie en frequentiedraad therapie kunnen eventueel resterende pijnklachten duiden op een emotionele lading in de pijnlijke voet en teen, zoals onverwerkte woede of frustratie. Met psychodynamica kan dit spanningsveld worden behandeld.

Gespecialiseerde kliniek

In Spanje, Alicante, is een gespecialiseerde kliniek die met een inkijk operatie, minimaal invasief, de ingreep uitvoert, zonder schroeven, gips en met slechts een klein litteken. Je loopt daarna met een speciale sandaal de kliniek uit. Er is een snelle herstelperiode. Dat is Clinica San Roman:  http://www.clinicasanroman.com