Home » Wat is Bio-Energetische Therapie

Wat is Bio-Energetische Therapie

Bio-Energetische therapie gaat uit van de verbanden die er bestaan tussen lichaam en geest en tussen alle lichaamsdelen, een holistische aanpak. Als de gezonde verbanden bij jou geblokkeerd zijn door pijn, stress of ziekte, dan kan deze blokkade worden opgeheven en je natuurlijke balans worden hersteld met behulp van energetische therapievormen.

Ik werk aan oorzaken en niet aan symptoombestrijding. Hiermee kunnen je klachten sterk worden verminderd of volledig opgelost. Dat is mede afhankelijk van jouw herstelvermogen en de mate van herstel van beschadigd weefsel. Het is dus geen wondermiddel. Het is een nieuwe vorm van therapie, welke prima in samenhang met reguliere geneeskunde kan worden toegepast.

Het is dus niet zo dat als jij last hebt van hoofdpijn de oorzaak dan ook in de direct in de hersenen gezocht moet worden. De oorzaak kan namelijk op een andere plek zitten. Bijvoorbeeld een probleem in hart, longen, bloedvaten en zuurstofvoorziening in jouw lichaam, een onverwerkt emotioneel trauma, een trauma op je ziel uit vorige levens, een fysiek trauma door een whiplash of een combinatie van deze oorzaken.
Ik kijk naar jouw geheel van lichaam en geest om een juiste kuur en behandelplan op te stellen voor je klachten.

Diverse soorten behandelingen
Bij Bio-Energetische therapie wordt behandeld met energetische therapievormen van helende energie en niet met medicijnen. Energie in de vorm van elektromagnetische impulsen,  transmutatie van schadelijke frequenties naar gezonde frequenties, healing van soul, mind en body, etc.
Belangrijk om te weten is ook dat de Bio-Energetische therapie niet uit slechts één manier van behandelen bestaat. Er zijn verschillende methodes die ingezet kunnen worden om ervoor te zorgen dat jouw lichaam en geest weer helemaal in balans raken en dat je kunt herstellen van je klachten.
Er wordt gewerkt met Bioresonantie-therapie, Energetische therapie, Psychodynamische therapie, Quantum Touch Healing, jouw eigen zelfreflectie en zelfheling en nog andere vormen. Je vitale levensenergie, de Chi of Qi, wordt hiermee gebalanceerd en versterkt. Dat is wat bij Alvital in de meting en therapie gebeurt.

Voorbeeld van aanpak en behandeling met Bio-Energetische Therapie.
Twee cliënten hadden een bijna identieke situatie. Ze kwamen met klachten van vermoeidheid, oogklachten en hartklachten. De oogarts wilde al opereren, operatie stond al gepland. De cardioloog stuurde aan op een hartoperatie. Na de meting en onderzoek bij Alvital bleek het een meervoudige ziekte van Lyme belasting te zijn van Borrelia en Bartonella, e.a. De behandeling met energetische therapievormen was succesvol in 3 maanden in beide situaties. Klachten zijn opgelost. De operaties waren niet nodig.

Hier zouden we met Bio-Energetische Therapie fantastisch kunnen samenwerken met reguliere specialisten om dit soort situaties te voorkomen en samen op te lossen.
Het zou ook helpen om veel kosten te besparen in de gezondheidszorg.

N.B.: Bio-Energetische therapie wordt ook wel biofysische geneeskunde genoemd, de potentie van de niet-reguliere geneeskunde. Hierover heeft arts Nico Westerman boeken geschreven en zijn al congressen gehouden van de Arts- en Acupunctuurvereniging. Het is de ontwikkeling van de nieuwe vorm van therapie in de 21ste eeuw. Zonder medicijnen en de bijwerkingen ervan.