Home » Dementie

Dementie

Wat is dementie?

Dementie is een verzamelnaam voor diverse ouderdomsklachten, waarbij geestelijke en lichamelijke degeneratie en functieverlies of uitval elkaar opvolgen. Het begint vaak met geheugenverlies, meestal korte termijn geheugen.
Er kan een cholesterol probleem zijn en/of een ziektebeeld in ontwikkeling, zoals Alzheimer of Parkinson, etc.
Allerlei stoornissen, zoals neurologische verschijnselen, tremoren, etc. kunnen optreden. Een persoonlijkheid van iemand kan veranderen.

Wat zijn belangrijke oorzaken?

Bij Alvital benader ik dit vanuit een gemeenschappelijk probleem bij al deze ziektebeelden. Dat is de verslechtering van de conditie van bloedvaten en het zenuwstelsel door ziektekiemen. Bloedvaten kunnen verslappen, verstijven, samenknijpen en scheurtjes gaan vertonen met veel nare gevolgen. Degeneratie van bloedvaten opent de weg voor afzetting van cholesterol, plak en verkalking en na verloop van tijd het risico van dichtslibben van vaten. De bloed- en zuurstofvoorziening in de bloedvaten in het lichaam en met name in de hersenen wordt dan aangetast. Dat kan worden veroorzaakt door ziektekiemen.
Deze kunnen worden behandeld waardoor belangrijke oorzaken van dementie en andere ziektes worden weggenomen. Bloedvaten kunnen dan gaan herstellen en de degeneratie kan worden uitgesteld of vertraagd.

Het blijkt uit recent onderzoek dat er een ongezonde afzettingen in de hersenen van stoffen in en tussen de hersencellen kan plaatsvinden. Dit beschadigt de weefsels beschadigen en is mede veroorzaker van Alzheimer of Parkinson. Daar is regulier nog geen goede behandeling voor.

Ook leefstijl, voeding, genetische aanleg, etc. spelen een rol bij dementie, zoals alcohol gebruik en weinig bewegen.

Aanpak bij Alvital

Bij Alvital werk ik aan het opsporen en behandelen van specifieke ziektekiemen die hart en bloedvaten en het zenuwstelsel aantasten. Deze virussen, schimmels, bacteriën, etc., zijn mede de oorzaak van dementie, Alzheimer en Parkinson en ook hart- en vaatziekten. Heel veel mensen overlijden als gevolg van deze ziekten.

Na behandeling bij Alvital van de oorzakelijke ziektekiemen, kunnen hart en bloedvaten en zenuwstelsel gaan herstellen voor zover mogelijk. Zo wordt het risico op dementie verkleind en de degeneratie uitgesteld. Ervaring in de praktijk leert dat functies van hart en bloedvaten en de fitheid en helderheid in het hoofd verbeteren en zo de dementie vanuit deze oorzaken kan worden uitgesteld of afgeremd. Zowel bij cliënten met hart- en vaatproblemen als bij een cliënt na een lichte TIA.

Het is dus belangrijk om tijdig aan de conditie van hart en bloedvaten te gaan werken voordat de cholesterol, plak, verkalking, dementie of een infarct toeslaat.

Middels een Persoonlijke APK kan het risico worden opgespoord.

Bij al reeds bestaande klachten, zoals geheugenverlies, beginnende tremor, hartklachten of na een lichte TIA, kan nog tijdig worden gewerkt aan het herstel van de bloedvaten. Daarmee vergroot je de kans op het voorkomen van verdere beschadiging.  Je vergroot de kans op herstel van reeds beschadigde lichaamsfuncties, wat echter afhankelijk is van je eigen herstelvermogen.

Als je dit preventief wilt laten onderzoeken en zo gezond mogelijk ouder wilt worden of als je reeds bepaalde klachten hebt en deze wilt laten behandelen, maak dan een afspraak.