Home » Bloesemremedie

Bloesemremedie

Je ware zelf worden

Dat wil zeggen: je masker leren afzetten van vastgezette houding, gedrag, communicatiepatroon op basis van (onverwerkte) emoties uit het verleden. Vastgezette emoties van onverwerkte woede, angst, verdriet en andere kunnen beletten om je ware zelf te worden en tot bloei te komen in je leven. Ze kunnen je gevangen houden in een harnas van onmacht, negatieve gedachtepatronen, stemmingswisselingen, etc.

Planten komen tot bloei in een bloesem. Bijvoorbeeld een distel met zijn stekelige, harde bladeren kom tot bloei in een fluweelzachte pluizenbol. De plant transformeert zijn hardheid in een zachte bloesem. Elke plant en bloesem hebben hun eigen genezende werking.

Bloesemremedies helpen om vastgezette harde patronen te transformeren in openheid en zachtheid. Hiermee kan je meer harmonie gaan ervaren in je leven.

Bij het doorleven en verwerken van emotionele spanning om tot je ware zelf te komen wordt bij Alvital gebruik gemaakt van bloesemremedies. Van Nederlandse bodem of van Dr. Bach.

De bloesems van Nederlandse bodem passen het best bij de gemiddelde Nederlander.

Een voorbeeld van een bijzondere bloesem is die van de Esp of ratelpopulier (bij Bach bloesems de Aspen), die helpt bij het overstijgen van angsten en vergroten van je zelfvertrouwen.

Dr Edward Bach (1886-1936) heeft de grondslag gelegd voor de bloesem remedies. Hij beschreef 38 remedies , dat werd de traditionele Bach set. Daarna ontstonden de Californische, de Bush remedies en meer, allemaal het principe volgend van Edward Bach.

De Nederlandse bloesems gebruik ik in de praktijk en worden geleverd door Bloesemwinkel uit Grootschermer.