Home » Wat is Energetische Geneeskunde

Wat is Energetische Geneeskunde

Energetische geneeskunde

Energetische geneeskunde is een nieuwe vorm van geneeskunde. Dit werkt met energie op basis van de (quantum-) natuurkunde en biologie. Het richt zich op de diepere oorzaak van klachten. Het is een andere benadering dan de reguliere geneeskunde. Dat werkt met gescheiden disciplines en medicijnen op scheikundige basis, veelal alleen werkzaam op symptoom bestrijding met veel bijwerkingen.

De energetische geneeskunde kijkt naar de verbanden tussen lichaam en geest en tussen alle lichaamsdelen onderling en werkt aan de oorzaken. Dat zijn de onderling verbonden energiestromen op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel gebied (holistische benadering). Als dit energetische systeem goed werkt dan zorgt het voor een natuurlijke balans, gezondheid en vitaliteit. Ziekmakende blokkades en micro-organismen verstoren deze balans en worden hier met energetische therapievormen aangepakt.

Geen wondermiddel

Als het energetische systeem geblokkeerd is door pijn of stress, dan kunnen klachten zich ontwikkelen tot ziekte. De energetische geneeskunde kan deze blokkade helpen opheffen en pakt de oorzaak aan. De mate van herstel is afhankelijk van de kracht van het herstelvermogen van de mens. Dat kan worden beperkt door de reeds aangebrachte (definitieve) schade in lichaam en/of geest.  Een mens heeft echter een (soms onbegrijpelijk) herstelvermogen. Het is dus mogelijk dat de schade van de klachten sterk worden verminderd of  weggenomen met hulp van energetische therapie. Dan kunnen lichaam en geest (deels of geheel) herstellen. Hoe gezonder het energetische systeem is, hoe krachtiger het zelfhelend vermogen wordt en hoe groter de kans is op herstel.

Toepassing bij Alvital
Bij Alvital wordt de energetische geneeskunde toegepast in een volledig holistische aanpak van de cliënt als totaal mens. Gebruik wordt gemaakt van:
  • Energetische therapie,
  • Bioresonantie-therapie,
  • Psychodynamica therapie,
  • Quantum Touch healing,

Zowel in de praktijkruimte als in het Quantum veld op afstand. Zie Aanpak en Therapievormen.

Voorbeeld van holistisch werken bij Alvital

De oorzaak voor bv. hoofdpijn hoeft niet direct in het hoofd te zitten. Het kan ook op een andere plek zitten, bijvoorbeeld in de bloedvaten en zuurstofvoorziening in het lichaam. De diepere oorzaak van het probleem kan zijn een micro-organisme, een fysiek trauma t.g.v. een whiplash, een onverwerkt emotioneel trauma of een combinatie van deze oorzaken. Deze oorzaken worden in samenhang onderzocht en kunnen hier allemaal worden behandeld.

Samen met reguliere geneeskunde

Energetische geneeskunde kan prima in samenhang met reguliere geneeskunde worden toegepast omdat het elkaar aanvult. De reguliere geneeskunde kan ziekteverschijnselen reguleren met medicijnen op scheikundige basis. De energetische geneeskunde zoekt de oorzaak en werkt met energetische therapie op (quantum-) natuurkundige en biologische basis.

Een samenwerking tussen de reguliere en energetische geneeskunde zou de mogelijkheden in de gezondheidszorgen enorm vergroten en veel kosten besparen, bv. van dure onderzoeken en operaties.

Bekende voorstanders

Energetische geneeskunde wordt ook wel bio-energetische- of bio-fysische geneeskunde genoemd, de potentie van de niet-reguliere geneeskunde. Hierover heeft arts Nico Westerman boeken geschreven en zijn al congressen gehouden door de Arts- en Acupunctuurvereniging. Het is de ontwikkeling van de nieuwe vorm van geneeskunde in de 21ste eeuw. Zonder medicijnen en de bijwerkingen ervan.